niedziela, 3 czerwca 2007

cukinia faszerowana feta i pomidorami

bardzo lekka i smaczna potrawa :)

2 srednie cukinie
szalotka
2 pomidory
5 dag szynki gotowanej
20 dag sera feta
lyzka tymianku
1/4 lyzeczki papryki
sol, pieprz
Cukinie przeciac na pol, wydrazyc, opruszyc sola i pieprzem. Miazsz pokroic w kostke. Oryginalny przepis mowi, aby szalotke, miazsz i szynke pokrojona w kostke podsmazyc na patelni. Ja nie smazylam gdyz mialo to byc lekkie danie. Do wyzej wymienionych skladnikow (przesmazonych, badz nie ) dodac fete, pomidory pokrojone w kostke i tymianek (najlepiej swiezy). Polowki cukini napelnic farszem. Ulozyc w zaroodpornym naczyniu wysmarowanym tluszczem. zapiekac ok 25 min w temp. 180*C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...