4 jaja
4 plastry wolowiny (po ok. 180 gr)
sol, pieprz
4 lyzeczki ostrej musztardy
4 plastry gotowanej szynki
4 ogorki konserwowe
2 cebule
2 zabki czosnku
1 maly por
2 lyzki koncentratu pomidorowego
300 ml czerwonego wina
300 ml bulionu
2 listki laurowe
1 galazka rozmarynu
zagestnik do sosow
Jaja uotowac na twardo. Wolowine lekko rozbic, doprawic. Kazdy plaster posmarowac lyzeczka musztardy, polozyc po plastrze szynki, ogorki pokrojone w plasterki oraz po jednym obranym jajku. Mieso zwinac i zwiazac gruba nicia. Zrazy zrumienic ze wszystkich stron.
Dodac cebule i czosnek pokrojony w kostke oraz por w plasterkach. Nastepnir dodac koncentrat, wlac wino i bulion. Dodac liscie laurowe i lyzeczke pieprzu w ziarnach oraz galazke rozmarynu. Dusic okolo 70-80 minut, az mieso bedzie miekkie.
Sos przecedzic i zagescic. Dla aromatu mozna dodac 20 ml brandy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz