niedziela, 3 czerwca 2007

poledwiczki w chrupkiej panierce + grzyby w smietanie

2 cebule
3 zabki czosnku
4 kromki pieczywa tostowego
100 g mieszanych ziol
1 peczek natki pietruszki
3 lyzki musztardy
3 lyzki masla
sol, pieprz
1 kg schabu
olej
gesta smietana
600 g mieszanych grzybow
5 szalotek
3 lyzki masla
sok z 1/2 cytryny
bulion w proszku
1 peczek natki pietruszki

Piekarnik rozgrzac do 200*C.
Cebule i czosnek oczyscic, posiekac. Pieczywo pokroic w kostke.
Ziola i posiekana pietruszke wymieszac z pieczywem, musztarda i miekkim maslem. Paste doprawic pikantnie.
Mieso natrzec pieprzem i sola, zrumienic ze wszystkich stron na masle. Mieso przelozyc do brytfanny, oblozyc pasta. Piec ok. 60 min. temp. zmniejszyc do 150*C, piec jeszcze 30 min. Grzyby pokroic. Szalotki zeszklic na masle. Dodac grzyby, poddusic.
Dodac pieprz, sol, sok z cytryny. Posypac bulionem w proszku, dodac smietane, jeszcze raz wymieszac. Grzyby dusic okolo 10 min. Dodac natke pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...