niedziela, 3 czerwca 2007

tort biedronka

troche straszy wygladem ta biedronka :P na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, ze dekorowalam ja na szybko :D

do wykonania takiej biedronki potrzebne sa 2 miski - mala i duza; kilka biszkoptow wielkosci tychze misek (mozna wyciac kola z prostokatnych biszkoptow); oraz krem do przelozenia.
przepis na ciasto biszkoptowe znajduje sie tutaj -> http://pysznosci.blogspot.com/2007/06/ciasto-biszkoptowe.html
krem, to tzw "ptasie mleczko", czyli:
1 L smietany kremowki
2 galaretki
1 zageszczacz do bitej smietany
galaretke nalezy przyzadzic z polowy zalecanej wody. gdy zacznie tezec, ubicc smietane z zageszczaczem i dodac galaretke.
do kremu mozna dodac owoce.
obie miski wylozyc folia spozywcza, nastepnie biszkoptem. nalozyc krem, ponownie biszkopt, krem i przykryc biszkoptem.
odstawic na noc do lodowki.
uformowac biedronke, zdjac miski i folie, udekorowac.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...