sobota, 9 czerwca 2007

pieczarki faszerowane

czyli wygotowywanie resztek ;)
z pieczarek (uzylam portabelle) oderwac nozki. do kapeluszy wlac odrobine oliwy, posypac sola, pieprzem i tymiankiem. odstawic.
nozki, czerwona cebule i zielona papryke pokroic na drobna kostke.
w misce polaczyc serek smietankowy (cream cheese) z tunczykiem z puszki (w wodzie) i tartym, zoltym serem. przyprawic. dodac pokrojone warzywa, wymieszac.
farszem napelniac kapelusze.
zapiekac okolo 30-40 min.
posypac parmezanem.

2 komentarze:

  1. jestes genialna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ktos ty? :P nie moge wejsc pod podany adres.
    'genialna' to zdecydowanie przesada, ale dziekuje za mile slowa :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...