Tego połączenia nie muszę zachwalać. Jogurtowiec i poziomki to niebo w gębie. Ciasto robi się bardzo szybko, jest bardzo fajną bazą dla dowolnych owoców. Warto zapisać przepis i dodawać owoce w zależności od sezonu.
Składniki:
- 3 jajka
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki poziomek lub innych owoców
Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę. Rozłożyć owoce. Piec ok. 40 minut w 180*C - do tzw. suchego patyczka.
Smacznego,
Aneta :)
Poziomki wyglądają jak groszki, dzięki czemu ciasto prezentuje się przepięknie! :))) Mam ogromną chęć na takie zwykłe, jogurtowe, pełne owoców i smaczne ciasto, ale od rodzinki mam już zamówienie na kremówkę i rumowca :(
OdpowiedzUsuńKremówka i rumowiec brzmią pysznie, a ciasto jogurtowe możesz zrobić w tygodniu, będzie w sam raz do popołudniowej kawy/herbaty :)
UsuńRewelacyjne, dawno nie jadłam poziomek
OdpowiedzUsuńto taki smak dzieciństwa latem :)
UsuńPoziomki... Coś wspaniałego :)
OdpowiedzUsuńi pysznego ;)
UsuńFantastyczne:) i te poziomeczki.... mniam :)
OdpowiedzUsuń