środa, 4 czerwca 2014

Surówka z czerwonej kapusty - zaskakująco dobra :)

Od jakiegoś czasu staram się wprowadzać do codziennego menu więcej surowych warzyw. O ich zdrowotnych właściwościach nie będę się rozpisywała, zaznaczę tylko, że ta surówka zaskoczyła mnie smakiem. Nie spodziewałam się, że miks warzyw z przewagą czerwonej kapusty będzie tak pyszny. Jemy ją do obiadu oraz na kanapkach - wtedy w wersji z majonezem. Bardzo polecam.


Wszystkie warzywa starte na grubych oczkach. Ja ścieram na maszynce - warto zainwestować, jest niezastąpiona :)

pół główki czerwonej kapusty (głąb wyciąć)
2 duże marchewki
kawałek selera
mała pietruszka
plus:
w wersji obiadowej: 2 łyżki oliwy z oliwek
w wersji na chleb: 2 łyżki majonezu

W obu wersjach pysznie smakuje obficie posypana  ziarnami: siemię + sezam + słonecznik oraz z dodatkiem rukoli :)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...