niedziela, 22 czerwca 2014

Surówka fioletowa.


Ta surówka powstała przez przypadek. Chciałam skomponować coś ładnego kolorystycznie. To nietypowe dla mnie połączenie, a jednak coś mnie w nim zachwyciło :) Ładnie prezentuje się na stole i jest pyszna :)

Składniki:
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 duża biała rzodkiew (sopel lodu)
  • pomidorki koktajlowe
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • garść sezamu
Kapustę poszatkować, bądź zetrzeć w maszynce na dużych oczkach. Rzodkiew również zetrzeć na dużych oczkach. Pomidorki koktajlowe poprzecinać na pół. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę, doprawić do smaku pieprzem. Można posypać ziarnami sezamu.

Smacznego,
Aneta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...