czwartek, 17 kwietnia 2014

Camembert z jaglanką, rukolą i sałatką owocową :)

Lubicie stopiony, rozlewający się camembert? Ja uwielbiam! Staram się za każdym razem podawać go w innej wersji.. Tym razem padło na kaszę jaglaną, rukolę i sałatkę z winogron i ananasa. Chyba nie muszę dodawać, że to pychota?

To danie w sam raz na szybki obiad lub spotkanie z przyjaciółmi :) Przepis jest banalnie prosty. 

Szklankę kaszy jaglanej zalewamy 2 szklankami wody, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok. 5 minut, po czym wyłączamy piec, przykrywamy garnek i kasza sobie dojdzie, a przede wszystkim ładnie wchłonie wodę. Kroimy winogrona na połówki, ananasa (ja miałam z puszki) na kawałki, mieszamy. Camembert smażymy na patelni grillowej. Gdy ser jest miękki i podpieczony, nakładamy wszystko na talerze w dowolnej konfiguracji :) Sałatkę owocową można nałożyć na ser, bądź podać ją w osobnych miseczkach. Voila!

Jeśli macie jakiś ciekawy, wypróbowany sposób na camembert, bardzo proszę o info w komentarzu :)

Udanego czwartku!
Aneta


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...