niedziela, 3 czerwca 2007

surowka z kapusty kwaszonej


kapusta kwaszona odcisnieta, nieplukana

marchewka potarta
duzo cebuli w kostke
duzo pieprzu
troche oliwy

skladniki polaczyc

4 komentarze:

  1. To bardzo smaczna surówka, ja dodaję do niej winne jabłko i posiekaną natkę pietruszki - dobrze smakuje i wygląda ładniej!

    OdpowiedzUsuń
  2. kazdy pomysl mile widziany :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. DLugo nie lubiłam tej surówki..Pewnego dnia tata dodał do niej wywar z kwiatów mniszka lekarskiego ( cos na kształt miodu) i od tamtej pory ja uwielbiam! DObry chwyt.. Ja nie posiadalm teraz słoiczka "mleczyka" ,ale serwuje ja zawsze polana miodem ( na michę-mala plaska luzeczka ,a nawet mniej...SUrówka nie ma być słodka tylko dostaje aromatu).

    Polecam dla tych ktorzy jak kiedyś ja- nie moga sie do tej surówki przekonać.

    OdpowiedzUsuń
  4. ja taką robię od dawien dawna i smakuje mojej rodzinie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...