poniedziałek, 29 czerwca 2015

Tortellini z pomidorem i bazylią.

Nic nie poradzę na to, że mam słabość do włoskiego jedzenia. Kiedy widzę tortellini, w dodatku z bazylią i zielonym pesto - moje kubki smakowe urządzają dzikie harce. Mam nadzieję, że już niebawem będzie mi dane skosztować tych oryginalnych, przygotowanych włoskimi rękoma, zjedzonych pod włoskim niebem :) Póki co istne szaleństwo robią tortellini dostępne w ramach akcji Włoskie Smaki w jednej z sieciówek.  Są jak znalazł na pyszny i szybki zarazem poniedziałkowy obiad :)


Składniki:
  • dowolne tortellini, u mnie - Giovanni Rana, świeże tortellini z bazylią i zielonym pesto
  • pomidor
  • świeża bazylia
  • dowolny ser
  • oliwa z oliwek
  • ziarna sezamu i siemienia lnianego (opcjonalnie)
Wykonanie:
  1. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu
  2. Pomidor pokroić w paseczki
  3. Bazylię porwać lub pokroić na małe kawałki
  4. Ser zetrzeć
  5. Składniki rozłożyć w płaskim naczyniu, skropić oliwą, posypać ziarnami.

Smacznego!
Aneta :)

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...