Przepyszne! Z wierzchu chrupiące, delikatne w środku :)
No i te migdały!
Jak każde muffiny, robi się je szybko. Pięknie wyrastają, dobrze smakują :)
Myślę, że to wystarczająca zachęta ;)
Przepis!
składniki mokre:
10 dag masła - roztopić, ostudzić
1 jajko
1 szklanka mleka
składniki suche:
2/3 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki mielonych migdałów
Składniki mokre wymieszać (można mikserem), dodać do składników suchych.
Całość połączyć.
Formę na babeczki wyłożyć papilotkami.
Ciasto wystarcza na 12 babeczek.
Piec w temp. 200*C przez 20-25 min.
pięknie wyglądają aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńZaraz się za nie zabieram, dam znac jak smakują :)
OdpowiedzUsuń