czwartek, 21 marca 2013

Muffiny migdałowe

Przepyszne! Z wierzchu chrupiące, delikatne w środku :)
No i te migdały!


Jak każde muffiny, robi się je szybko. Pięknie wyrastają, dobrze smakują :)
Myślę, że to wystarczająca zachęta ;)

Przepis!

składniki mokre:
10 dag masła - roztopić, ostudzić
1 jajko
1 szklanka mleka

składniki suche:
2/3 szklanki cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki mielonych migdałów
Składniki mokre wymieszać (można mikserem), dodać do składników suchych. 
Całość połączyć.

Formę na babeczki wyłożyć papilotkami.
Ciasto wystarcza na 12 babeczek.

Piec w temp. 200*C przez 20-25 min.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...