czwartek, 9 stycznia 2014

Dziecinnie proste # 3 - Rurki z bitą śmietaną.



Do przyrządzenia tego pysznego, prostego i szybkiego deseru potrzebujemy jedynie:
  • płat gotowego ciasta francuskiego
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • cukier puder (opcjonalnie)

źródło

 Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć w paski - 
wzdłuż krótszego boku, paski ok. 2 cm.
Każdy pasek nawinąć na rurkę .
Rurek nie trzeba niczym smarować, 
ciasto francuskie jest tłuste samo w sobie.
Piec wg zaleceń na opakowaniu.






Kremówkę ubić, można dodać cukier puder do smaku.
Wystudzone rurki nadziewać bitą śmietaną za pomocą szprycy.


Gotowe!
Do tego pozytywne hasło na dziś:
 I już jest pięknie! 
*****
Smacznego,
Aneta

3 komentarze:

  1. No właśnie muszę się zaopatrzyć w takie rurki do wypieku ;) Wyglądają pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moje rurki długo czekały na swoją kolej. jak zwykle myślałam, że to bardzo pracochłonny deser. i jak zwykle, w tej kwestii ;) się myliłam :)

      Usuń
  2. Zabieram się za nie od dawna, ale jakoś mi się do tej pory nie udało ;-)
    Wyglądają obłędnie :-)
    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...