sobota, 19 października 2013

Pyszne ciasto czekoladowo-jabłkowe

Z kategorii bardzo łatwych :)
Zrobiłam rano w kilka chwil.
Pięknie wyrosło, pysznie smakuje :) 


250g mąki tortowej
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki kakao
170g cukru
  1/2 opakowania cukru wanilinowego
200ml oleju
200ml jogurtu
3 jajka
2 jabłka - obrane i pokrojone w cienkie plasterki

Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę przesiać. 
Dodać sól, cukier, cukier wanilinowy, wymieszać.
W drugiej misce wymieszać razem olej, jogurt i roztrzepane jajka.

Do suchych składników dodać mokre i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach.

Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, powkładać plasterki jabłek. 
Piec około 55 minut w temp.180*C

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...