Z kategorii bardzo łatwych :)
Zrobiłam rano w kilka chwil.
Pięknie wyrosło, pysznie smakuje :)
250g mąki tortowej
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki kakao
170g cukru
1/2 opakowania cukru wanilinowego
200ml oleju
200ml jogurtu
3 jajka
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki kakao
170g cukru
1/2 opakowania cukru wanilinowego
200ml oleju
200ml jogurtu
3 jajka
2 jabłka - obrane i pokrojone w cienkie plasterki
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę przesiać.
Dodać sól, cukier, cukier wanilinowy, wymieszać.
W drugiej misce wymieszać razem olej, jogurt i roztrzepane jajka.
Do suchych składników dodać mokre i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach.
Tortownicę o średnicy 22cm
wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, powkładać plasterki jabłek.
Piec około 55 minut w temp.180*C
Pyszne ,piekłam dziś podobne ciasto z podobnego przepisu ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńI cudownie wygląda :)
OdpowiedzUsuń