wtorek, 8 stycznia 2008

ZRAZY Z KURY PO POLSKU



2 piersi z kury
5-6 dag tluszczu
3 dag maki
8 grzanek z bulki pszennej
3 jaja
3 dag szynki
2 dag groszku konserwowego
15 dag pasztetu z watrobki gesiej
natka pietruszki
8 plasterkow sera zoltego
sol, pieprz

mieso podzielic na 8 kawalkow, rozbic, przyprawic, oproszyc maka, usmazyc z obu stron. Grzanki posmarowac pasztetem, nalozyc zrazy, wstawic do cieplego piekarnika.
Jaja roztrzepac, dodac pokrojona w paseczki szynke, groszek, posiekana natke pietruszki, przyprawic. Wlac na rozgrzany tluszcz, usmazyc z obu stron. Wykroic okragla foremka 8 omlecikow i ulozyc je na zrazach. Na kazdym polozyc cienki plasterek sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...