wtorek, 11 grudnia 2007

SMAZONE PLASTRY CUKINII

cukinie pokroic w plastry, zasolic, odlozyc.
zdjac nadmiar wody, przyprawic wg uznania, obtoczyc w mace, smazyc z obu stron.

2 komentarze:

  1. Ależ mi się przypomniało lato :-)

    Ja robię podobnie, choć nie do końca. Cukinię kroję w plastry. Na płaskim talerzyku wylewam trochę oliwy z oliwek, w której odtaczam każdy krążek. Pozostawiam tak krążki na chwilę, a tuż przed samym smażeniem na patelni (już bez tłuszczu) posypuję przyprawą do ziemniaków Prymat. Po zdjęciu z patelni wykładam jeszcze na papierowy ręcznik. Może to niezbyt zdrowo i małokalorycznie, ale pycha jest!

    OdpowiedzUsuń
  2. wazne zeby bylo smacznie :) wlasnie zerwalam 40 dorodnych cukin. zrobie na obiad wg Twojego przepisu :)
    (oczywiscie nie wszystkie 40 hihi :P )

    moja babcia panieruje jak kotlety. podobno tez pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...