wtorek, 11 grudnia 2007

FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI

50 dag ziemniakow
1 cebula
10 dag wedzonego boczku
1 lyzka przecieru pomidorowego
2 lyzki musztardy
4 lyzki plynnego miodu
1 puszka pomidorow (50 dag)
400 ml bulionu warzywnego
puszka bialej fasoli
puszka czerwonej fasoli (po 250g)
sol, pieprz

ziemniaki gotowac 20 min - pokroic w plastry
cebule pokroic w kosteczke, boczek rowniez. podsmazyc na rozgrzanym tluszczu. dodac przecier, musztarde, miod. wymieszac.
pomidory pokroic w male kawalki, razem z sokiem oraz bulionem dodac do garnka. gotowac okolo 15 minut.
fasole odcedzic, przelac woda, razem z ziemniakami dodac do zupy.
pikantnie przyprawic sola i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...