poniedziałek, 1 października 2007

Sernik na zimno - wielokolorowy

nadal sernikowo :)
czasochlonne ciasto ale pyszne wiec warto ;)
nalezy pamietac ze kolory galaretek powinny byc kontrastowe. u mnie zielona zlewa sie z zolta ;/

- spod
Upiec cienki biszkopt lub wylozyc blaszke herbatnikami.

- masy
75 dag twarogu
¾ kostki masla
4 opakowania galaretek o kontrastowych barwach
3 lyzki cukru

Ser i maslo podzielic na 3 porcje. W trzech naczyniach rozpuscic po jednej galaretce (zmniejszyc o polowe ilosc wody podana na opakowaniu)
Rozmiekczona porcje masla zmiksowac z serem. Wlewac ostudzona galaretke. Mase wylozyc na spod i odstawic do stezenia. W taki sam sposob przygotowac pozostale dwie masy. Ostatnia warstwa bedzie galaretka.
Mozna dodac owoce.

4 komentarze:

  1. Znana kombinacja, ale uroczo wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kto wykonał i może mi powiedzieć ile ok czasu tężeje jedna warstwa?

    OdpowiedzUsuń
  3. hmm, niepamietam dokladnie jak dlugo warstwy tezeja. na pewno jest to ciasto do wykonania jesli ma sie do dyspozycji leniwy :P dzien. na spokojnie, w tzw "miedzyczasie".
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...