piątek, 5 września 2008

BIUST W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH :P



biust vel piers, tudziez filet z kurczaka :p rozbic jak najmocniej, nie robiac przy tym dziur w miesku. przyprawic.
rozlozyc plat. na polowe nalozyc cokolwiek, tutaj: zielona papryka i kawalki (male plasterki) sera zoltego.
zlozyc na polowe, docisnac brzegi. obsypac maka, pozniej obtoczyc w roztrzepanym jajku, a nastepnie w bulce tartej zmieszanej z duza iloscia platkow kukurydzianych.
smazyc z obu stron na rumiano :)
smacznego :)

5 komentarzy:

  1. ojj dziewczyno jakzes ty na to wpadla ........ cudne i prost a najwazniejsze ze nie az tak drogie a powala na nogi:))

    OdpowiedzUsuń
  2. płatki kukurydziane polecam najpierw rozgnieść na drobno - dłużej im zejdzie z przypaleniem. No i bez bułki tartej danie ma jeszcze lepszy smak!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne rzeczy!!!! Zamieszczami lin na swoim blogu. Wydaje mi się, że nierzadko będę z niego korzystał.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda jak by pierś była obtoczona w cieście francuskim... hmmm... z tym ciastem to nawet niezły pomysł :) A taka pierś w panierce to podobna trochę do tych z KFC. Jak kiedyś taką robiłam to dodałam do mąki jeszcze dużo przypraw typu bazylia tymianek zioła prowansalskie rozmaryn wychodzą wtedy naprawdę aromatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Hmm, szukałem przepisu na fasolkę po bretońsku 9podchodziłem juz 2 razy i nie wyszło, ten jest trzeci i ostatni), a tymczasem w okienku googla pokazała się przecudna Dziewczyna. Czy to karma?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...