poniedziałek, 3 marca 2008

CAMEMBERT Z ORZECHAMI W MUSIE BRZOSKWINIOWYM

to bardzo sycace danie. przecenilam swoje mozliwosci i zjadlam zaledwie polowe porcji, choc camembert w tym wydaniu smakuje naprawde dobrze :)

ser nalezy dwukrotnie opanierowac w jajku i bulce tartej wymieszanej z posiekanymi orzechami wloskimi. nastepnie usmazyc na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.
brzoskwinie z puszki zmiksowac lub rozdrobnic widelcem.

upieczony ser podawac z musem brzoskwiniowym.

3 komentarze:

  1. Obowiązkowo wpisuję na listę do zrobienia w najbliższym czasie :-D

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepadam za panierowanym, smażonym camembertem! Ale nigdy nie dodawałam do niego orzechów ani nie łączyłam z musem brzoskwiniowym. I myślę, że niedługo to się zmieni ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. jesli jestescie zwolenniczkami bardziej wyrazistych smakow lepiej zrobic mus np porzeczkowy, wisniowy, zurawinowy itp.
    brzoskwiniowy jest dosyc lagodny :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...