piątek, 7 marca 2008

KOTLETY TWAROGOWO-ZIEMNIACZANE


nalezy ugotowac ziemniaki, przecisnac je przez praske razem z twarogiem. doprawic. formowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej, smazyc z obu stron.

dodatki wg uznania. jesli maja byc na pikantnie - do farszu mozna dodac podpieczona cebulke, a usmazone posypac parmezanem. mozna zrobic jakis sos do tego, np chrzanowy, musztardowy, pomidorowy, pieczarkowy itd.
dzieci lubia je na slodko. wtedy do farszu dodajemy cukier, a gotowe podajemy z powidlem, cukrem pudrem itd.

4 komentarze:

  1. wydaja sie byc bardzo smaczne, wpisuje na liste do zrobienia!
    pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. rowniez pozdrawiam, mam nadzieje, ze smakowaly :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przepis prosty, bakuje natomiast proporcji, ile ziemniakow, ile sera itp...

    OdpowiedzUsuń
  4. w tym wypadku to kwestia upodobania. mozna na poczatek dac 2/3 ziemniakow i 1/3 twarogu. po skosztowaniu ocenic czy proporcje byly dobre ;)

    dziekuje za odwiedziny :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...