wtorek, 23 października 2007

Pekinka

wariacji z pekinka jest cale mnostwo. dzisiaj taka:
kapuste pekinska pokroic w cienkie paseczki. posolic, odstawic.
zielona papryke, ogorek, rzodkiewke pokroic w slupki, dodac do pekinki.
przyprawic pieprzem i ziolami prowansalskimi, dodac majonez. wymieszac, schlodzic.

4 komentarze:

  1. Widzę, że będę tu często zaglądać po przepisy na pekińską :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi i wygląda niesamowicie apetycznie, coś czuję, że będzie teraz za mną chodzić :P i będę musiała spróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam dzisiaj pekinkę rodzinke do obiadu :) Wrzuciłam ją już na swojego bloga, a przy okazji dodałam Twojego do zakładek :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Adrijah, juz mialam prosic o link do Twojego bloga, ale mnie oswiecilo :) przeciez ja do Ciebie zagladam czesto :)))))
    pozdrawiam :)

    Vilanelle tez mam w ulubionych :)

    widze, blogowo-kulinarna spolecznosc rosnie w sile :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...