piątek, 9 maja 2008

MIELONE W ZALEWIE OCTOWEJ



przepis znalazlam na forum www.smaczny.pl

mieso mielone 0,5kg
bulka
jajo
cebulka
przyprawy
bulka tarta
1 szklanka octu (wg mnie zdecydowanie za duzo. nastepnym razem dam 3/4 lub mniej)
2 szklanki wody
1 cebula
2 liscie laurowe
3 lyzki cukru
pieprz w ziarnach, sol.

Mieso przyprawic jak na mielone kotlety i uformowac male kotleciki, usmazyc. Ze skladnikow zagotowac zalewe, wlozyc do niej kotleciki i pogotowac 3 minuty.
Przelozyc do naczynia w ktorym bedziemy podawac i zalac zalewa.
Najlepsze sa schlodzone.

2 komentarze:

  1. Takiej propozycji jeszcze nie widziałam. Ciekawa jestem smaku. Wpisuję na moją listę przepisów do wypróbowania. Pozdrawiam ciepło.
    mysza klapsiara |knedlik.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. zawsze to jakas odmiana. warto sprobowac aczkolwiek zdecydowanie nalezy zmniejszyc ilosc octu.
    pozdrawiam rowniez :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...