wtorek, 25 września 2007

schab w borowikach i marchewce

wykwintnie, slodko, jesiennie.
pozegnalismy lato, czas na brazy i pomarancze...
proponuje miesko w jesiennym plaszczyku :) pyszne ...

danie polecone przez issys na forum Galeria Potraw, cytuje:
kotlety schabowe lekko tylko rozbite;
starta marchew
pieczarki
cebula
majonez
rozgrzewamy piekarnik do 180, wyjmujemy naczynie żaroodporne. cebulę z pieczarkami podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. kotlety posypujemy solą i pieprzem, na to kładziemy podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew A na tym wszystkim rozsmarowujemy majonez i to też grubo. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu zaroodpornym i pieczemy aż do zbrązowienia skóki majonezowej. 30-40 minut

troszke zmodyfikowalam. zamiast schabu - filet drobiowy, a pieczarki zastapilam borowikami :) palce lizac :)

2 komentarze:

  1. No proszę , na lekkie wspomnienie , są nowe przepisy ;-)
    Dobrze , że już jesteś z powrotem :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. przerwa rzeczywiscie byla dluga :P
    jednak powrot do kuchni to prawdziwa przyjemnosc :)
    pozdrowki :*

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...