Nic nie poradzę na to, że mam słabość do włoskiego jedzenia. Kiedy widzę tortellini, w dodatku z bazylią i zielonym pesto - moje kubki smakowe urządzają dzikie harce. Mam nadzieję, że już niebawem będzie mi dane skosztować tych oryginalnych, przygotowanych włoskimi rękoma, zjedzonych pod włoskim niebem :) Póki co istne szaleństwo robią tortellini dostępne w ramach akcji Włoskie Smaki w jednej z sieciówek. Są jak znalazł na pyszny i szybki zarazem poniedziałkowy obiad :)
Składniki:
- dowolne tortellini, u mnie - Giovanni Rana, świeże tortellini z bazylią i zielonym pesto
- pomidor
- świeża bazylia
- dowolny ser
- oliwa z oliwek
- ziarna sezamu i siemienia lnianego (opcjonalnie)
- Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu
- Pomidor pokroić w paseczki
- Bazylię porwać lub pokroić na małe kawałki
- Ser zetrzeć
- Składniki rozłożyć w płaskim naczyniu, skropić oliwą, posypać ziarnami.
Smacznego!
Aneta :)
Pyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńSmakołyki Asi