3 szkl maki
1 kostka margaryny
3 lyzki cukru
5 zoltek (5 bialek odlozyc na piane)
3 lyzki proszku do pieczenia
Skladniki ugniesc na jednolita mase. ¾ ciasta rozwalkowac na blache, ¼ zamrozic.
Sliwki przekroic, nalozyc na ciasto skorkami do dolu.
Bialka ubic z cukrem – nalozyc na sliwki.
Zamrozone ciasto zetrzec lub pokruszyc na piane.
Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem, wygląda pysznie! Jak na zdjęciu, tylko dlaczego jest trochę mało słodkie?
OdpowiedzUsuńja lubie kiedy ciasto ze sliwkami jest kwaskowate. zeby czuc prawdziwy smak sliwki.
OdpowiedzUsuńdla wiekszych lasuchow posypuje baaardzo obficie cukrem pudrem po wierzchu i juz :)
pozdrawiam :)
świetny przepis :) polecam!
OdpowiedzUsuń