nalezy ugotowac ziemniaki, przecisnac je przez praske razem z twarogiem. doprawic. formowac kotlety, obtoczyc w bulce tartej, smazyc z obu stron.
dodatki wg uznania. jesli maja byc na pikantnie - do farszu mozna dodac podpieczona cebulke, a usmazone posypac parmezanem. mozna zrobic jakis sos do tego, np chrzanowy, musztardowy, pomidorowy, pieczarkowy itd.
dzieci lubia je na slodko. wtedy do farszu dodajemy cukier, a gotowe podajemy z powidlem, cukrem pudrem itd.
wydaja sie byc bardzo smaczne, wpisuje na liste do zrobienia!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :-)
rowniez pozdrawiam, mam nadzieje, ze smakowaly :)
OdpowiedzUsuńprzepis prosty, bakuje natomiast proporcji, ile ziemniakow, ile sera itp...
OdpowiedzUsuńw tym wypadku to kwestia upodobania. mozna na poczatek dac 2/3 ziemniakow i 1/3 twarogu. po skosztowaniu ocenic czy proporcje byly dobre ;)
OdpowiedzUsuńdziekuje za odwiedziny :)