środa, 20 lutego 2008

KLOPSY FASZEROWANE FASZEROWANYMI PIECZARKAMI :)

ale namieszalam :)


najpierw nafaszerowalam pieczarki.

w tym celu podsmazylam na oleju slonecznikowym cebulke, boczek oraz nozki z pieczarek - wszystko pokrojone w kostke. po zdjeciu z ognia dodalam twarog, posiekana zielona cebulke. przyprawilam.
powstala masa nadzialam kapelusze, do ktorych uprzednio wkropilam oliwe z oliwek, jak rozniez je posolilam.

nastepnie przygotowalam mieso jak na klopsy, czyli mielone wymieszalam z rozmoczona bulka i jajkiem. nie dodawalam juz cebuli.

nafaszerowane pieczarki okrylam ta masa, pozniej obtoczylam w bulce tartej i samzylam na wolnym ogniu.

dosyc pracochlonne ale pyszne :)

3 komentarze:

  1. Anetka , smakowite to Twoje danie , pomysłowe :-)
    Przy okazji spieszę donieść , że zostałaś przeze mnie "ustrzelona" - szczegóły na moim blogu ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. no nie :) heh, kolejny raz :) alez ja mam zaplon :D szachisty :D z calym szacunkiem dla szachistow:D

    OdpowiedzUsuń
  3. bez twarogu i boczku, w zamian za to dodałam marchewkę, smakowite ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...