1/2 pora
3 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera - korzen
1 cebula
1/4 kapusty
3 ziemniaki
1 filet z kury
wszystkie skladniki oprocz ziemniakow zalewamy woda i gotujemy do miekkosci. wyjmujemy i odkladamy do wystygniecia. do gotujacej sie wody wkladamy pokrojne w kostke ziemniaki i wsypujemy okolo 1 1/2 szklanki peczaku. solimy, pieprzymy.
wystudzone warzywa i mieso kroimy w kostke. dodajemy do zupy gdy kasza i ziemniaki sa juz miekkie.
2 lyzki kwasnej smietany
2 lyzki maki
woda
kwasna smietane i make mieszamy w wodzie i rozczyn wlewamy do gotujacej sie zupy. po ponownym zagotowaniu przyprawiamy bazylia.
Bardzo dobra ta zupka, pozdrawiam:)Aga
OdpowiedzUsuńciesze sie, ze smakowala :)
OdpowiedzUsuń