Do przyrządzenia tego pysznego, prostego i szybkiego deseru potrzebujemy jedynie:
- płat gotowego ciasta francuskiego
- 0,5 litra śmietany kremówki
- cukier puder (opcjonalnie)
źródło |
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć w paski -
wzdłuż krótszego boku, paski ok. 2 cm.
Każdy pasek nawinąć na rurkę .
Rurek nie trzeba niczym smarować,
ciasto francuskie jest tłuste samo w sobie.
Piec wg zaleceń na opakowaniu.
Kremówkę ubić, można dodać cukier puder do smaku.
Wystudzone rurki nadziewać bitą śmietaną za pomocą szprycy.
Gotowe!
I już jest pięknie!
*****
Smacznego,
Aneta
No właśnie muszę się zaopatrzyć w takie rurki do wypieku ;) Wyglądają pycha ;)
OdpowiedzUsuńmoje rurki długo czekały na swoją kolej. jak zwykle myślałam, że to bardzo pracochłonny deser. i jak zwykle, w tej kwestii ;) się myliłam :)
UsuńZabieram się za nie od dawna, ale jakoś mi się do tej pory nie udało ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie :-)
Miłego dnia!