biust vel piers, tudziez filet z kurczaka :p rozbic jak najmocniej, nie robiac przy tym dziur w miesku. przyprawic.
rozlozyc plat. na polowe nalozyc cokolwiek, tutaj: zielona papryka i kawalki (male plasterki) sera zoltego.
zlozyc na polowe, docisnac brzegi. obsypac maka, pozniej obtoczyc w roztrzepanym jajku, a nastepnie w bulce tartej zmieszanej z duza iloscia platkow kukurydzianych.
smazyc z obu stron na rumiano :)
smacznego :)
ojj dziewczyno jakzes ty na to wpadla ........ cudne i prost a najwazniejsze ze nie az tak drogie a powala na nogi:))
OdpowiedzUsuńpłatki kukurydziane polecam najpierw rozgnieść na drobno - dłużej im zejdzie z przypaleniem. No i bez bułki tartej danie ma jeszcze lepszy smak!
OdpowiedzUsuńFajne rzeczy!!!! Zamieszczami lin na swoim blogu. Wydaje mi się, że nierzadko będę z niego korzystał.
OdpowiedzUsuńWygląda jak by pierś była obtoczona w cieście francuskim... hmmm... z tym ciastem to nawet niezły pomysł :) A taka pierś w panierce to podobna trochę do tych z KFC. Jak kiedyś taką robiłam to dodałam do mąki jeszcze dużo przypraw typu bazylia tymianek zioła prowansalskie rozmaryn wychodzą wtedy naprawdę aromatyczne :)
OdpowiedzUsuńHmm, szukałem przepisu na fasolkę po bretońsku 9podchodziłem juz 2 razy i nie wyszło, ten jest trzeci i ostatni), a tymczasem w okienku googla pokazała się przecudna Dziewczyna. Czy to karma?
OdpowiedzUsuń