wariacji z pekinka jest cale mnostwo. dzisiaj taka:
kapuste pekinska pokroic w cienkie paseczki. posolic, odstawic.
zielona papryke, ogorek, rzodkiewke pokroic w slupki, dodac do pekinki.
przyprawic pieprzem i ziolami prowansalskimi, dodac majonez. wymieszac, schlodzic.
Widzę, że będę tu często zaglądać po przepisy na pekińską :-)
OdpowiedzUsuńBrzmi i wygląda niesamowicie apetycznie, coś czuję, że będzie teraz za mną chodzić :P i będę musiała spróbować
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj pekinkę rodzinke do obiadu :) Wrzuciłam ją już na swojego bloga, a przy okazji dodałam Twojego do zakładek :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Adrijah, juz mialam prosic o link do Twojego bloga, ale mnie oswiecilo :) przeciez ja do Ciebie zagladam czesto :)))))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
Vilanelle tez mam w ulubionych :)
widze, blogowo-kulinarna spolecznosc rosnie w sile :)