wtorek, 25 września 2007

schab w borowikach i marchewce

wykwintnie, slodko, jesiennie.
pozegnalismy lato, czas na brazy i pomarancze...
proponuje miesko w jesiennym plaszczyku :) pyszne ...

danie polecone przez issys na forum Galeria Potraw, cytuje:
kotlety schabowe lekko tylko rozbite;
starta marchew
pieczarki
cebula
majonez
rozgrzewamy piekarnik do 180, wyjmujemy naczynie żaroodporne. cebulę z pieczarkami podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. kotlety posypujemy solą i pieprzem, na to kładziemy podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew A na tym wszystkim rozsmarowujemy majonez i to też grubo. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu zaroodpornym i pieczemy aż do zbrązowienia skóki majonezowej. 30-40 minut

troszke zmodyfikowalam. zamiast schabu - filet drobiowy, a pieczarki zastapilam borowikami :) palce lizac :)

surowka z pora

musze przyznac, ze wizyta w PL dziala na mnie nieco rozleniwiajaco :P stad ta dluga przerwa w bloggowaniu :)
jednak dwa miesiace wakacji wystarczy, pora zakasac rekawy :P

zapraszam na surowke z porem w roli glownej :)


pora pokroic w cwierckrazki, zasolic, odstawic. jajka ugotowac na twardo, pokroic w kosteczke. ser zolty pokroic w cienkie slupki. skladniki polaczyc, dodac majonez, schlodzic.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...